Tikkakosken partiolaiset

Astroscout-retken kuvia

Lippukuntaretki Astroscout pidettiin 25-26.4 partioviikolla Sarpatin maastossa. Teemana oli avaruusteema, kuten myös kevään kisoissa ja kesän huipentavan Kosmos 15 -suurleirinkin. Retki alkoi perinteisesti lipunnostolla, jonka jälkeen A.N.Droid johdatti rasteille, joissa harjoiteltiin esimerkiksi ensiapua ja rakenneltiin foliokypärät ja tähtikuviokartat. Möyhemmin oli vuorossa avaruuslurppapeli, missä etsittiin planeettoja, jotka sitten piti sijoittaa oikeille paikoille lurppien ahdistellessa etsijöitä. Lurpat olivat perinteiseen tapaan nopeita ja moni suoritus jäi sille tielle.

Nuorimmaisia sudenpentuja lukuunottamatta kaikki nukkuivat ulkosalla: sudarit teltoissa ja seikkailijat sekä tarpojat laavuissa. Telttojen pystytys oli kuulema niin helppoa, että ensi kerralla onnistuisi ilman aikuisten apua. Yöllä oli kuulema välillä kylmä ja välillä kuuma, ja ”ensi kerralla pidetään sitten itse kamiinaa ettei ole niin kuuma”. Päivä huipentui iltanuotiolle, joka syttyi itsestään nuotiolorun saattelemana ja jossa tarinoitiin antiikin kreikasta ja A.N.Droid hukkaili köydenpäitään.

Seuraavana päivänä rakenneltiin limsapulloraketit, jossa retkenjohtaja Topi toimi laukaisupäällikkönä. Yhtä lukuunottamatta kaikki saatiin ilmaan omalla työntövoimallaan.

Retken lopuksi oli viimevuotiseen tapaan Yrjönpäivän juhla, jossa jaettiin merkkejä ja nautittiin Susi-vartion vanhempien leipomia herkkuja. Merkkejä jaettiin taas runsaasti ja kirsikkana kakun päällä oli Joen saama Mannerheimsolki.

[inpost_fancy thumb_width=”150″ thumb_height=”150″ post_id=”260″ thumb_margin_left=”0″ thumb_margin_bottom=”0″ thumb_border_radius=”2″ thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” id=”” random=”0″ group=”0″ border=”” show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”fancy” sc_id=”sc1432813310255″]