Tikkakosken partiolaiset

Tietoa

Tikkakosken partiolaisista

Tikkakosken partiolaiset on Keski-Suomessa, Tikkakoskella toimiva sekalippukunta, joka on perustettu 1942. Pääosa lippukuntamme väestä on Tikkakoskelta, mutta myös lähialueilta on muutamia henkilöitä.

Toiminta partiossa keskittyy jokaviikkoiseen tunnin tai puolentoistatunnin kokoontumiseen partiokololle, eli lippukunnan kokoontumistilaan, tai lähiseudun metsiin ja ranoille. Tikkakosken partiolaisten partiokolo sijaitsee Tikkakosken kirkon viereisessä Pappila-rakennuksessa, jossa on hyvä opetella erilaisia partiotaitoja, joita sitten myöhemmin leireillä tarvitaan.

Toinen tärkeä osa-alue toiminnassamme, kokoontumisten lisäksi, ovat partioleirit, retket ja tapahtumat. Jokaisella partioryhmällä on tapana järjestää yhdestä kolmeen retkeä vuodessa, joko sisä- tai ulkoretkiä. Lisäksi lippukunta järjestää tapansa mukaisesti yhden tai kaksi lippukunnan retkeä vuodessa, johon kaikki jäsenet saavat osallistua. Myös tapahtumat liittyvät olennaisesti partiotoimintaan, kuten perinteinen itsenäisyyspäivän juhla, jossa palkitaan kyseisenä vuonna ahkeroineet partioryhmät erilaisilla merkeillä.

Lisätietoa https://www.partio.fi/tule-mukaan/mita-partio-on/

Partiopuku ja huivi

Uusi jäsen saa huivin ja huiviin kiinnitettävän Tikkakosken partiolaisten merkin itsenäisyyspäivänä.

Aseta merkki huivin reunaan, niin että huivin saumapuoli jää taakse. Jätä merkin ja huivin reunan väliin 1-1,5cm tilaa. MUISTA NIMETÄ HUIVI. Huivi solmitaan merimiessolmulla tai seikkailijoista ylöspäin osmonsolmulla.

Ohjeet merkkien kiinnitykseen löytyvät Suomeen Partiolaisten sivuilta

https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioasu-ja-merkit/

Yllä olevassa linkissä on jokaiselle ikäkaudelle omat ohjeet.

Merkkejä ja pukuja tilataan yleensä vuoden lopussa yhteystilauksella. Huivin, huivimerkin sekä ikäkausi- ja suoritusmerkit lippukunta jakaa jäsenilleen. Muut ja osa merkeistä on  hankittava esimerkiksi yhteystilauksen kautta.